Tüp Mide Ameliyatı

SLEEVE GASTREKTOMİ (TÜP MİDE)

Sleeve gastrektomi operasyonu yani tüp mide ameliyatı, Dünyada ve Türkiye genelinde binlerce obezite hastasının diyet, spor gibi pek çok yöntemi denemesine rağmen kilo veremediği durumlarda obezite ameliyatları arasında şu an en çok tercih edilen operasyon tipidir, bu yöntem tek başına yeterli kilo vermeyi sağlamaktadır. Tüp mide ameliyatı, genel anestezi altında kişinin mide hacmini küçültmek amacıyla yapılan operasyona verilen isimdir. İyileşme sürecini kısaltılması ve olası komplikasyonları en aza indirgenmesinden dolayı kapalı yani Laparoskopik yöntem birçok ameliyatta olduğu gibi tüp mide ameliyatlarının da vazgeçilmezidir. Laparoskopik tüp mide ameliyatı sırasında karın bölgesinden 4-5 adet küçük kesilerden birinden endoskopik kamera ile girilmekte ve karın içerisinin güncel durumunu HD kalitesinde mönitör ekrana iletilerek operasyon gerçekleştirilmektedir. Hastaların midelerinin cerrahi bir müdahale ile yüzde 80’i  ayrıştırılıp karın dışına alınmaktadır. Bu yöntem ile hastanın midesinin büyük bir kısmı alınır ve mide uzun bir boru (tüp) şekline getirilir.

Tüp Mide Ameliyatı Kilo Vermemizi Nasıl Sağlar?
  • Operasyon sonrasında mide hacmi küçülmektedir. Bu nedenle az miktarda yiyecek ile mide dolmaktadır.
  • Ayrıca mide kubbesinin ameliyatla alınmış olması nedeniyle buradan salınan açlık hissi oluşturan hormonların olmaması nedeniyle de hastalar açlık hissetmemektedirler.
Bu Ameliyatın Avantajları Nelerdir?
  • Ameliyat süresi ve teknik gereksinim diğer ameliyat türlerine göre azdır.
  • Tüp mide ameliyatı sindirim sistemi anatomisi ile en az oynanan ameliyat türüdür.
  • Vitamin ve mineral kayıpları diğer ameliyat türlerine göre daha az görülmektedir.
Bu Ameliyatın Dezavantajları Nelerdir?
  • Reflüye zemin hazırlayabilmektedir. Ameliyat sonrası beslenme önerilerimiz ve medikal takviyeler ile reflü en aza indirgenmektedir.
Ameliyat Sonrası Dönem
  • Farklı yaklaşımlar olmakla birlikte ameliyat sonrası ilk üç gün içinde çekilen bir karın grafisi ile kaçak testi yapılmaktadır.
  • Öncelikle sıvı berrak gıdalar ile içme dönemi başlamaktadır.
  • Katı gıdalara kademeli olarak 4 hafta sonra geçilmektedir.
Bu Ameliyatın Riskleri Nelerdir?
  • Tüp mide ameliyatlarına karşı duyulan korkunun sebebi medya kuruluşlarında fazlaca olumsuzluklarının duyurulması ve abartılmasıdır.
  • Komplikasyon oranı bin kişide 3-5 olarak saptanmıştır. İşlem bir safra kesesi ameliyatından farksızdır.
  • Diğer sindirim sistemi ameliyatları sonrası kaçak ya da herhangi bir iltihaplanma gelişmesi ihtimali mevcuttur bu olağan bir durum olarak karşılanır. Tıpkı burada belirtildiği gibi benzer durum ihtimali düşük de olsa tüp mide için de geçerlidir.
  • Uzman doktorlar tarafından yapılan tüp mide ameliyatlarında kaçak olması halinde zaten hasta takiptedir ve hemen anlaşılarak müdahale edilebilir. Bahsi geçen müdahale genellikle hasta tekrar ameliyata alınmadan endoskopik yöntemler yardımıyla yapılmakta ve hastanın sağlığına kavuşması sağlanmaktadır.
Online Randevu

Call Now Button0530 289 20 44